50 anys del CEIP Porta des moll

Cultura y Fiestas Local

50 anys del CEIP Porta des moll

En aquest any se celebren 50 anys de la inauguració de l’escola graduada Porta des moll, l’escola va ser inaugurada el mes de maig de 1972, sent padrins el sr. batle don Fernando Vidal de Vilallonga i la sra. Mercedes Montaner de Alcover, el mestre d’obres va ser Jaume Fuster Aloy.

  L’arquitectura de l’escola és singular, no hi ha un sol edifici sinó una distribució de blocs d’una sola altura on cada aula té el seu petit pati exterior amb entrada privada i connectades a l’interior per un passet central. Per defora, un simple entremat de carrers i places completen la seva distribució

  La nova escola graduada venia a complir un vell anhel dels alcudiencs que demanaven una nova escola des de feia molt d´anys, fins que finalment s´aprovà la seua construcció dins el baluard de Santa María, al costat de la porta de Xara.

  El primer director de l´escola va ser el sr. Jaume Oliver i els mestres: Pere Adrover, Joan Amengual, Esperanza de Olite, Apolonia Ballester, Coloma de Autonell y Francisca Cerdà de parvularis.

Durant tots aquests anys han estat directors: Pere Adrover, Sra. Marisa, Mercedes Menéndez, Benito Camacho, Bartomeu Lliteres, Bàrbara Rebassa i Gabriel Torres.

El CEIP Porta des moll va ser un dels primers de Malorca a implantar l’ensenyament en català a principis dels anys 90.

  L’any 1996 amb el creixement demogràfic i les noves necessitats d’espai es construí el nou edifici d’educació infantil. Aquest edifici ja es dissenyà específicament per l’alumnat al que es dirigia, adaptat, lluminós i modern.

 Actualment s´imparteix l’educació als infants a la segona etapa d’infantil, de 3 a 5 anys i a primària, de 6 a 12 anys.

  Aquest mes se celebraran una sèrie d’actes i exposicions, culminant amb un sopar, el 30 de juny, en el restaurant de Son Sant Martí entre professors i alumnes. Per molt d´anys ¡

Juan J. Saurina