DEL 23 DE JUNY AL 15 DE SETEMBRE LIMITACIONS D’ACCES AL FAR DE FORMENTOR

Baleares

DEL 23 DE JUNY AL 15 DE SETEMBRE LIMITACIONS D’ACCES AL FAR DE FORMENTOR

Del 23 de juny al 15 de setembre s’hi podrà accedir en transport públic, a peu o en bicicleta, de les 10.00 fins a les 22.30 hores

Del 23 de juny al 15 de setembre s’hi podrà accedir en transport públic, a peu o en bicicleta, de les 10.00 fins a les 22.30 hores

Aquest dijous, 23 de juny, comencen les mesures per regular el trànsit per accedir a Formentor.Durant aquest període, l’accés a l’Ma-2210 estarà restringit de les 10.00 a les 22.30 h. Com a novetat respecte de l’any passat, l’horari de la limitació s’ha ampliat de les 19.00 a les 22.30 h. S’estableixen dos nivells de restricció per on només podran circular vehicles autoritzats, transport públic, serveis d’emergències i bicicletes. El primer nivell comença al port de Pollença i es perllonga fins a la platja de Formentor. El segon, des de la platja de Formentor fins al far. 

Des del Consell de Mallorca s’ha habilitat una web específica amb tota la informació: https://formentor.conselldemallorca.cat/es/

El conseller Sevillano ha explicat que «la implementació d’aquestes mesures es fa per qüestions de seguretat vial, així com per a la protecció territorial i mediambiental d’un indret tan sensible. Volem protegir Formentor dels excessos i de la massificació. Volem que la gent pugui gaudir d’un espai tan meravellós com és Formentor, però s’haurà de fer d’una manera més sostenible i respectuosa amb el medi ambient, com és ara el transport públic o la bicicleta». 

Enguany implementem dues millores: d’una banda, disposarem un panell de missatgeria variable (PMV) abans d’arribar a la rotonda que inicia la carretera, per informar els conductors de les places disponibles de pàrquing, per a les persones que puguin justificar-hi l’accés mitjançant el tiquet d’aparcament. Una vegada els aparcaments estiguin complets, s’avisarà en el panell i només s’hi podrà accedir mitjançant transport públic, ja que no hi haurà lloc per aparcar.

«A més a més, hem augmentat l’horari de restricció fins les 22.30 h  per evitar les aglomeracions i els problemes d’incivisme que varen sorgir l’any passat per anar a veure de forma massiva la posta de sol. Es podrà continuar gaudint d’aquesta experiència, però s’haurà de fer en transport públic, com ja he dit: tant per qüestions de seguretat com de protecció mediambiental» ha afegit el conseller Iván Sevillano.

 El servei d’autobús

Es recomana utilitzar el transport públic de les Illes Balears (TIB) per accedir a la península de Formentor. El TIB ofereix la línia de bus 334: Alcúdia – port de Pollença – far de Formentor. La línia té aturades al mirador del Colomer, platja de Formentor, cala Figuera – cala Murta i al far de Formentor. Les persones usuàries que arriben en cotxe al port de Pollença poden aparcar als vials de servei de la ronda de circumval·lació, on hi ha disponibles tres aturades de bus en sentit Formentor: Estació (45051); Bóquer i Can Sigala. 

Hi haurà un servei cada 35 minuts i la línia funcionarà amb 7 busos de 12 metres. Al tram entre la platja de Formentor i el far pujaran dos busos junts, per donar la màxima capacitat possible a la línia. Comparat amb l’any passat, l’oferta augmenta de forma important de 14 anades i tornades l’any 2021 fins a 20 anades i tornades aquest estiu. L’any passat la darrera sortida del far estava programada a les 18.20 h mentre que enguany aquesta darrera sortida serà a les 21.50 h per cobrir tot l’horari ampliat de les restriccions.