Senyor Borrell, ha sentit parlar de l’equitat?

Actualidad General

Senyor Borrell, ha sentit parlar de l’equitat?

L’Alt Representant per a la Política Exterior de la Unió Europea, el català Josep Borrell, ha demanat a la ciutadania que faci un esforç individual per ajudar a Ucraïna, baixant la calefacció i contribuint així a reduir la dependència del país que l’està atacant. Algunes institucions, com la Universitat de les Illes Balears, han reaccionat amb rapidesa, i han decidit apagar la calefacció a les aules i prohibir els calefactors individuals. Hi ha hagut també resposta ciutadana contestant a en Borrell que com se’ls hi demana baixar la calefacció, si fa dos anys que estan amb les finestres obertes. Abans la COVID, ara la guerra i després, què vindrà?

Des del punt de vista de Salut Pública, aquest missatge general de l’Alt Representant a tota la ciutadania de la Unió Europea no és acceptable. El cafè per tots i totes, quan n’hi ha que tenen xalets de 300 metres quadrats amb calefacció central i piscina interior amb aigua tèbia, mentre que hi ha d’altres que no es poden permetre ni encendre un radiador, és ofensiu.

És hora ja que la Unió Europea practiqui amb l’exemple, i enlloc d’omplir-se la boca parlant de reduir les desigualtats socials, posi fill a l’agulla i practiqui amb l’exemple. Potser s’hauria de demanar a algunes famílies que tanquessin la calefacció central i la piscina interior i, en canvi, a altres, subvencionar-les el 100% dels rebuts de gas i de llum durant els mesos d’hivern. Globalment, potser la reducció de la dependència de Rússia obtinguda d’aquesta forma seria més notable. El que és segur és que seria més justa.

Marieta la salubrista

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.